Türkiye'nin En Güzel Açıkhava Konser Mekanları

İçerikler

Finans & Girişimcilik

Yaz Aylarının Gözdesi: Türkiye'nin En Güzel Açık Hava Konser Mekanları


 

Güzel havanın keyfini çıkarabileceğimiz etkinlikler, yaz aylarının vazgeçilmezi. Sahil kenarında gün batımını izlemek, doğanın içerisinde yürüyüş yapmak, masmavi denizlere kendimizi bırakmak, yaz aylarında yapabileceğimiz etkinliklerden sadece birkaçı. “Bu etkinliklere biraz da eğlence katalım.” diyorsan açık hava konserleri seni bekliyor.

 

Peki, İstanbul’da ya da Türkiye’nin popüler tatil beldelerinde açık hava konserlerini kaçırmamak için hangi mekanlara gidebileceğini biliyor musun? Haydi gel, her sene olduğu gibi bu sene de yerli ve yabancı sanatçıların konserlerine ev sahipliği yapacak açık hava konser mekanlarını incelemeye başlayalım.

Açık Hava Konserleri İçin En Güzel Mekanlar

Türkiye’nin farklı noktalarında açık hava konserlerine ev sahipliği yapan birbirinden güzel mekanlar var. Bazıları tarih ile sanatı birleştiren antik tiyatrolar, bazıları ise geniş alanları ile müzik festivallerinin vazgeçilmezi.

 

Mekanın ambiyansı, konserden alacağın zevkte oldukça etkili. Sadece mekanın büyüleyici atmosferi için bile orada konser deneyimi yaşamak isteyebilirsin. Bu nedenle biz de senin için Türkiye’nin en güzel açık hava konser mekanlarını derledik.

 

Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu, İstanbul

Yaz ayları yaklaşmaya başlayınca “Harbiye açık hava konserleri ne zaman?” soruları da duyulmaya başlanır. Bir yaz klasiği haline gelmiş konserlere ev sahipliği yapan mekan ise Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu.

 

1950 yılında inşaatı tamamlanan bu sahne, aslında ilk olarak tiyatro oyunları için dizayn edilmiş. Hatta Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’nda oynanan ilk oyun, Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçıları tarafından sergilenen Sophokles'in ünlü trajedisi Kral Oidipus. Şu anda ise sadece tiyatro değil; konser, dans gösterileri, festivaller gibi pek çok etkiliğin gerçekleştiği İstanbul’un en önemli etkinlik mekanlarından biri. 4 bin kişilik kapasitesi olan bu büyük mekanda N Kolay sponsorluğu ile her sene birbirinden ünlü sanatçılar müzik şöleni yaşatmaya devam ediyor.

 

Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu, konum olarak da oldukça merkezi bir yerde. Nişantaşı’ndan yaklaşık 10 dakika yürüme mesafesindeki bu etkinlik mekanı, Maçka Demokrasi Parkı’nın hemen yanında bulunuyor. Tam olarak arkadaşlarınla parkta buluşup güzel havanın tadını çıkardıktan sonra konser planı yapılacak bir mekan.   

 


KüçükÇiftlik Park, İstanbul

KüçükÇiftlik Park, geçmişin mirasını günümüze kadar getiren İstanbul’un popüler etkinlik mekanlarından biri. Mekanın 1950 yılında Küçükçiftlik Gazinosu olarak başlayan hikayesi, 1975 yılında lunaparka dönüşmesi ile devam ediyor. Her dönem eğlence merkezi olmayı başarmış KüçükÇiftlik Park, şimdi ise konserler, defileler, festivaller gibi birbirinden farklı etkinliklerin ortak mekanı.

 

Bu zamana kadar Iron Maiden, Deep Purple, Nick Cave gibi efsane isimleri ağırlayan KüçükÇiftlik Park, 9.532 metrekarelik etkinlik alanına sahip. Oldukça geniş olan bu mekanda açık hava konserlerinin yanı sıra açık hava sinema etkinliği de yapılıyor.

 

Konum olarak KüçükÇiftlik Park da Harbiye Açık Hava Tiyatrosu gibi oldukça merkezi. Maçka Demokrasi Parkı’nın yakınlarında olan bu mekan, Taksim Meydanı’ndan yaklaşık 15 dakika yürüme mesafesinde.

 


Bilkent Odeon, Ankara

Mimari başarı ödülüne sahip bir etkinlik mekanı olan Bilkent Odeon, Ankara’da Bilkent üniversitesinin içerisinde yer alıyor. Hem üniversitenin etkinliklerine hem de bağımsız birçok etkinliğe ev sahipliği yapan bu mekanın üzeri, hava şartlarının eğlenceyi etkilememesi için kapatılmış. Ancak doğa manzarasının sanata eşlik etmesi için de yan tarafları açık bırakılmış. Kısacası sanatçının ve sanatseverlerin buluşabileceği bu mekanın konforlu ve keyifli olabilmesi için her şey düşünülmüş.

 

4 bin kişilik kapasiteye sahip bu mekanda sadece konserler yapılmıyor, tiyatro oyunları sergilenip diploma törenleri de yapılıyor. Bilkent Odeon, üniversitenin içerisinde yer aldığından üniversitenin etkinlikleri için ortak adres. Bilkent Üniversitesi’nin kendi senfoni orkestrasını da Odeon’da dinlemek mümkün. 

 


Bodrum Antik Tiyatro

Yerli ve yabancı sanatçıların konserlerine ev sahipliği yapan Bodrum Antik Tiyatro, antik Çağ’dan günümüze kadar gelen ve eskiden oyunların sergilendiği tarihi bir yapı. Tarihle sanatın iç içe geçtiği bu mekan, Anadolu’nun en eski tiyatrolarından biri. 1973 yılından başlayarak bir dizi restorasyon çalışmalarından sonra bu antik tiyatro, eski günlerdeki gibi sanatın merkezi olarak müzikseverleri ağırlıyor.

 

Bodrum Antik Tiyatro, Bodrum-Turgutreis otoyolunun kenarındaki Göktepe dağının eteğinde bulunuyor. Otoyoldan araçla geçerken bile antik tiyatroyu görebilirsin. Gösterişli bir tarihi yapı olan bu mekanın kapasitesi ise 13 bin kişi. Konsere gitmesen bile Bodrum tatilinde bu tarihi yapıyı ziyaret edebilir ve antik tiyatronun merdivenlerinden masmavi deniz manzarasının keyfini çıkarabilirsin.

 


İzmir Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu

“İzmir’de konserler nerede olur?” diye düşünüyorsan İzmirlilerin buluşma noktası olan İzmir Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu’na seni de bekliyoruz. Yaklaşık 3 bin kişi kapasiteli bu mekanda sahne sanatlarının tüm dallarında etkinlikler düzenleniyor. Konserler, dans gösterileri, tiyatrolar için İzmir’in popüler mekanı olan Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu, özellikle yaz aylarında yoğun bir şekilde etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

 

İzmir’in Konak ilçesinde bulunan Kültürpark, aslında birçok aktivite alanının olduğu, yeşilliklerin içerisinde keyifle vakit geçirebileceğin kocaman bir park. Kültürpark içerisinde konserlerin olduğu açık hava tiyatrosu dışında İzmir Sanat’ta tiyatro oyunları izleyebilir, lunaparkta doyasıya eğlenebilirsin. Kısacası küçükten büyüğe her yaşa uygun aktivite alanına sahip olan Kültürpark, bir konser alanından daha fazlası.

 


Antalya Açık Hava Tiyatrosu

Çam ağaçları arasında sevdiğin sanatçının şarkılarını dinlemek ister misin? Cevabın “evet” ise Antalya Açık Hava Tiyatrosunun ambiyansı tam senlik. Doğanın içerisinde bir etkinlik mekanı olan Antalya Açık Hava Tiyatrosu, kültür ve sanat etkinlikleri için Antalya’nın gözdesi. Denize yakınlığı ve ağaçların arasında oluşu ile mekanın konumundan dolayı burada konserlerden ekstra keyif alacağın kesin.

 

Antalya Açık Hava Tiyatrosu, özellikle yaz aylarında yoğun bir programı oluyor. Birbirinden ünlü isimlerin konserlerini izleyebileceğin bu mekan, 3.100 kişilik kapasiteye sahip. Mekan sadece konserlere değil, yaz boyunca tiyatro oyunlarına ve dans gösterilerine de ev sahipliği yapıyor.

 


Açık Hava Konserlerinde Bu Yaz Kimleri Dinleyeceğiz?

Her biri farklı atmosferi ile büyüleyen açık hava konser mekanlarını keşfettikten sonra bu mekanlarda kimleri görebileceğiz bir bakalım. Yerli ve yabancı pek çok ünlü ismin konserlerine gidebileceğimiz 2023 yaz aylarında Türkiye’de konser verecek dünyaca ünlü isimlerden bazıları şöyle:

 

       ZAZ

       Tash Sultana

       Manowar

       Tom Odell

       Blind Guardian

 

Gördüğün gibi metalden elektroniğe farklı müzik türlerinin öncü isimleri bu yaz Türkiye’ye geliyor. Bu yabancı isimlerin birçoğu İstanbul’daki konser mekanlarında sevenleriyle buluşacak. Tüm bu isimlerin ve daha fazlasının konser detaylarına “2023 Konser Takvimi: Ünlü Sanatçılar, Müzik Festivalleri” yazımızdan ulaşabilirsin.

Bu yaz sadece yabancı sanatçıların değil, sevdiğin yerli sanatçıların da şarkılarına eşlik edebilirsin. Farklı şehirlerde konser verecek ünlü isimlerden birkaçı ise şunlar:

 

       Teoman

       Göksel

       Sıla

       Funda Arar

 

Tüm bu sanatçıların konser bilgilerine ve daha fazla etkinliğe Passo’dan ulaşabilirsin.

Konser Biletleri Nereden Alınır?

Birbirinden güzel konser mekanlarında her yaz olduğu gibi bu yaz da sevdiğin sanatçılar seni bekliyor. Dünyaca ünlü isimler, müzik festivalleri ve favori sanatçılarının konserleri ile doyasıya eğlenmek istiyorsan şimdiden yerini ayırmalısın.

 

Konser biletleri nereden alınır diye düşünüyorsan cevabı çok basit. Türkiye’nin en güzel açık hava konser mekanlarındaki etkinliklere Passo’dan ulaşabilir ve sevdiğin sanatçıların konserlerine bilet alabilirsin. Üstelik yazı dolu dolu geçirebilmen için N Kolay sanal kartınla yapacağın Passo alışverişlerinde %20 indirim seni bekliyor.